Reifegerste Trio

Reifegerste Trio
As Time Goes By

Reifegerste Trio - As Time Goes By CD 2023
Joe Kučera, rodným jménem Josef Kučera (* 8. července 1943, Praha, Protektorát Čechy a Morava), je český jazzový saxofonista a flétnista. V roce 1997 založil jazzový festival Jazzmeeting Berlin a do roku 2007 byl jeho uměleckým ředitelem. Nyní je organizátorem a uměleckým ředitelem festivalu Europe Blues Train, který založil v roce 2009.
Po Sametové revoluci 1989 se Joe začal pravidelně vracet do Prahy. V roce 1990 byl přizván kytaristou Lubošem Andrštem, aby s orchestrem doprovázel Martu Kubišovou na koncertních turné nejen po tehdejším Československu, ale i v Japonsku, Paříži a Berlíně a na LP Někdy si zpívám.
Joe Kučera má za sebou nesčíslně vystoupení samostatných, nebo v doprovodu jiných umělců, a to i známých jmen. Vše lze nalézt na jeho stránkách, nebo jazzových či bluesových časopisech. Je jedním z vyhledávaných doprovodných muzikantů. Tvorbu na albech naleznete buď s označením Joe Kucera a nebo souvisle se skupinou Reifegerste Trio. Vždy záleží jaké je momentální rozpoložení k tvoření. 
Posledním dlouhohrajícím albem které nahrá s společně (kapelu nelze brát jako jeho – všichni jsou vzájemně propojeni) s dlouholetými přáteli je z roku 2023 As Time Goes By. Celé se nese v lehce melancholickém duchu s občasnými vlivy mírného šansonu s klazmer (ne gypsy) linkou. 
Zde máme velmi kvalitní poslechové album, s kterým by se snad měli objevit i v Česku. 

As time goes by
Bad woman
Cry me a river
Ethnic picnic
Fragile
Kučera’s eyes
Nature boy
Song for Saxophone Joe
What a wonderful world
Who am I

Simone Reifegerste    vocals
Joe Kučera    saxophone, flute and vocals
Vladimír Strnad    piano

As Time Goes By
Take A Heart
Mauer Blues
Siločáry
Wald Schneid
Looking Back
Am I
Live at Oxident, Berlin
Talkin' to the Rain
Dilemma
Return To Paradise
Balance
Paradise Island Band

https://www.joe-kucera.com/

Autor: Alan zveřejněno: 23.5.2024 přečteno: